Çocuk

Çocuklara Kaç Yaşında Telefon Alınmalı

Aslında çocuklarımız bizden bağımsız bir yerlere gitmeye başladığında biz anneler öncelikle çocuklarımızı evden uzaktayken kontrol altında tutmak istediğimiz için ilk cep telefon kullanımı bağımsızlık yaşına eşit oluyor. Bu da yaklaşık 8- 9 yaşlarına denk geliyor. Peki çocuklara kaç yaşında telefon alınmalı sorusuna doğru cevap bu mu? Çocukların ihtiyaç halinde arayabilecekleri ve iletişim kurabilecekleri bir telefonunun olması, anne ve babalara daha fazla güvenlik ve huzur hissi verecektir. Uzmanlara göre ve bazı maddeler özelinde telefon kullanmasına belki de izin verebilirsiniz.
Çocuk

Çocuklarda Özgüven Nasıl Gelişir?

Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi, çocuklarda özgüven, yaşamla yüzleşme konusunda güçlü olmak, büyürken karşılaştıkları küçük büyük zorlukları, gülümsemeler ile hafif atlatmalarına yardımcı olmak için önemlidir. Anlaşmazlık ve hayal kırıklığını ortadan kaldırmak için çocukların özgüvenlerini nasıl geliştirebiliriz ve ebeveynler olarak bunun için ne yapabiliriz?
Bebek

Solak Bebekler Nasıl Anlaşılır? Mutlu Solak Bir Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Bugün nüfusun sadece %10'unun solak olduğu tahmin edilmektedir. Dünyamızda teknoloji ve diğer tüm sektörler neredeyse sağ el üzerine inşa edildiği için solak insanlar zorlanabilmektedir. Mutlu bir solak bebek yetiştirmek için yapabileceğiniz şeyler hakkında bazı tavsiyeleri sizler için derledik.
Çocuk

Küçük Çocuklarda Saldırganlık Nedenleri Önlenmesi İçin Tam Rehber

Küçük Çocuklarda Saldırganlık Nedenleri... Yeni yürümeye başlayan çocuklar çok çeşitli karakter özelliklerine sahiptir. Bir an hepsi sevimli iken bir anda agresif olabilirler öfke nöbetleri geçirebilirler. Küçük çocuklarda saldırganlık can sıkıcı, endişe verici ve halka açık olduğunda utanç verici olabilir. Ancak küçük çocuklarda saldırganlığın ardındaki neden nedir ve bununla nasıl başa çıkabilirsiniz? İşte küçük çocuklarda saldırganlık sorununun nasıl ele alınacağı ve nasıl önleneceği hakkında bir kılavuz.
Çocuk

Kız ve Erkeklerde Erken Ergenlik Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Kız ve Erkeklerde Erken Ergenlik Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey... Normal ergenlik, fiziksel ve ruhsal olarak karmaşıklığın, düşüncelerdeki ani değişimlerin, telaşlı davranışların ve bir dizi duygusal drama ile duygusal yolculuğun yaşandığı önem verilmesi gereken bir dönemdir. ancak erken ergenlik moral bozucu ve cesaret kırıcı olabilir.
Çocuk

1-3 Yaş Çocuklar için Hafıza Geliştirici Oyunlar

Hafıza geliştirici oyunlar, çocuğunuzu eğlendirmek ya da deneyler yapmak, hayal etme arzusuna teşvik etmeye yönelik pahalı oyuncaklara ihtiyacınız yok. Biraz fikir size yeni fikirler getirecektir. 1-3 yaş eğitici zekâ oyun fikirlerini yönetebilirsiniz.
Çocuk

Çocuklarda 6 Yaş Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Çocuklarda 6 Yaş Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler Fiziksel ve zihinsel gelişim nasıl olmalı, ruhsal gelişim süreci ailelere tavsiyeler
Çocuk

Çocuklara Okuma Alışkanlığı Kazandırmak

Çocuklara Okuma Alışkanlığı Kazandırmak neden önemli? kitap okuyarak ne kazanabilir? gelişimine katkı sağlar mı? sosyalleşir mi?
Çocuk

Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Kazandırmak?

Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Kazandırmak için ne yapılmalı? Hangi yöntemler işe yarar? diş fırçalamayı nasıl sevdiririm? ne yapılmalı?
Çocuk

Çocukların Kötü Karne Getirmesi Ne Anlama Gelir?

Çocuğunuz kötü karne mi getirdi? Bunun için onu suçlamaya mı başladınız? Olduğunuz yerde kalın ve çocuğunuzu suçlamayı bir kenara bırakın. Bunun yerine bu
Çocuk

Çoklu Zeka Kuramı Nedir?

Çoklu Zeka Kuramı ortaya atan ilk kişi Howard Gardner olmuştur. Genellikle çocuklarımıza okullarda öğretilenlere göre iki çeşit zeka türü vardır. Bu zeka türlerine göre öğrenciler sözel, sayısal, eşit ağırlık ya da dil olarak ayrılır.
Çocuk

Çocuklara Konuşmayı Öğretmek İçin Tavsiyeler

Neredeyse doğduğu andan itibaren etrafını gözlemler ve taklit eder. Hiçbir çocuk hiçbir yeteneğe doğuştan sahip değildir. Çocuklara konuşmayı öğretmek için neler yapabilirsiniz?
Çocuk

Çocuklara Nasıl Davranılmalıdır? Ailenin Önemi

Çocuklara nasıl davranılmalıdır, dünyaya bir çocuk getirmekten çok daha karmaşık bir durumdur. Geleneksel ebeveynliğe göre çocuk yapmak evin bereketini artırmak için yapılan bir etkinlik gibi görülüyordu.
Çocuk

Okul Öncesi Çocuklarda Okuma Ve Yazma Eğitimi

Aileler okul öncesi çocuklarda okuma ve yazma eğitimi vermekte aceleci davranabilir. Bu aceleci eğitimler arasında okuma ve yazma eğitimi yer alabilir. Ancak okul öncesi çocuklarının zihinsel gelişim açısından öğrenmeye hazır olduğu ve olmadığı bazı ögeler vardır. Okuma-yazma eğitimi almak ise çocuğun okul öncesinde hazır olduğu ögelerden biri değildir.
Çocuk

Okul Öncesi Çocuklarda Yabancı Dil Eğitimi

Çocukların okul öncesi dönemde yabancı dil eğitimi alması son derece mümkündür. Bilindiği üzere çocuklar, dünyaya gelmelerinden sonra bilinçlerini kazanmaya başladıkları dönemden itibaren etrafı dinleyerek dil öğrenmeye başlarlar. Dünyaya hiçbir dil bilmeden gelirler ve etraflarını taklit etme yoluyla dil öğrenirler.
Anne Olmak

Çocukların Eğitiminde Ailenin Önemi

Çocuğunuz dünyaya geldiği anda öğrenme yetisi başlar. Bu nedenle çocukların eğitiminde ailenin önemi ilk sırada yer almaktadır. Onunla iletişim kurarken zaten anlamıyor, konuşamıyor ve karar veremiyor ise ne istediğini bilmemektedir. Ben istediğim gibi davranmasını sağlarım gibi düşüncelerden zıt yöne doğru hareket etmelisiniz.
  • 1