Gebelik Süreci

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelik sırasında anne beslenmesi çok önemlidir. Hamilelik sırasında anne adayının günlük enerji ihtiyacı kadar besin alması önerilir. Bununla birlikte, hamilelik sırasında bazı özel besinlerin tüketilmesi de önemlidir.
Gebelik Süreci

Gebelikte Tüketilmesi Gereken 6 Sağlıklı Gıda

Hamileler iyi beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Başka bir deyişle, cenin ve vücudunuza fayda sağlayan yiyecekleri seçerken daha dikkatli olmalısınız. Çünkü tükettiğiniz yiyecekler, rahminizdeki küçük çocuğunuzu da etkileyecektir
Gebelik Süreci

Gebelikte Vitaminlerin Önemi Nedir? Ne Kadar Mineral Tüketilmeli?

Gebelikte Vitaminlerin Önemi? Minerallerin Oranı ne Kadar Olmalı? Hamilelik sırasında, bir kadın sadece kendi beslenme ihtiyaçlarını değil, doğmamış çocuğunun ihtiyaçlarını da karşılamalıdır. Diyet veya takviyeler yoluyla gebelikte vitaminlerin önemi ve minerallerin ne kadar alınması gerektiği de dahil olmak üzere uygun bir besin alımını sağlamalıdır.
Gebelik Süreci

Hamilelikte Zencefil Kullanımı Güvenli mi? Taze mi Kuru mu Tüketilmeli?

Hamilelikte Zencefil Kullanımı Güvenli mi? Taze mi Kuru mu Tüketilmeli? Zencefil, bitki ailesinin bir üyesidir ve bitkinin kökü yenilebilir. Kızarmış patates ve pişmiş ürünler gibi tariflere baharat olarak eklenebilir. Zencefil yağı ve kalorisi düşüktür ve hamilelik sırasında ihtiyacınız olan az miktarda anahtar besin içerir. Hamilelikte zencefil kullanımı güvenli olsa da beslenmenin ötesine geçen faydalar veya zararlar da sunabilir. Kadın doğum uzmanınızla riskleri ve faydaları tartışmadan zencefil yemeyin veya oral zencefil takviyeleri almayın.
Gebelik Süreci

Hamilelikte Herbalife Diyeti Güvenilir mi? Nelere Dikkat Edilmeli?

Hamilelikte Herbalife Diyeti Güvenilir mi? Nelere Dikkat Edilmeli? Hamilelik sırasında, ortalama bir kadın hamilelikten önce gerekli olan yaklaşık 2.100 kalori yerine günde yaklaşık 2.500 kalori tüketmelidir. Hamilelik sırasında herhangi bir sağlık veya takviye ürününün tüketimi, bu kalori gereksinimlerine kısıtlamak yerine katkıda bulunmalıdır. Genel olarak diyet sarsıntıları, yemek yerine değil, atıştırmalık olarak alındığında hamilelik sırasında güvenle tüketilebilir. Herbalife ürünlerinin, özellikle hamileliğiniz sırasında göz önünde bulundurulması gereken bazı sağlık ve finansal endişeleri vardır. Hamilelik diyetiniz için hangi takviyelerin uygun olduğu konusunda lütfen doktorunuza danışın.
Gebelik Süreci

Hamileliğe Zararlı Yiyecekler Nelerdir? İlk Üç Ay Nelere Dikkat Etmeli?

Hamileliğe Zararlı Yiyecekler Nelerdir? İlk Üç Ay Nelere Dikkat Etmeli? Hamilelik sırasında tükettiğiniz yiyecekler önemlidir, çünkü bebeğinizi olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilirler. İlk üç aylık dönem boyunca, bebeğiniz ana organlarını geliştirirken çok fazla büyüme gerçekleşir. Hamilelik sırasında hangi gıdaların yemek için güvenli olduğundan emin değilseniz, doktorunuza danışın, ancak bazı önemli gıda güvenliği sorunlarını bilmelisiniz.
Gebelik Süreci

Gebelikte Lavanta Çayı İçmek Güvenli mi? Uzmanlar Ne Diyor?

Gebelikte Lavanta Çayı İçmek Güvenli mi? Hamilelik sırasında, vücut normalde güvenli olabilecek bitkiler, takviyeler, ilaçlar ve diğer bileşiklere alışılmadık derecede hassas olabilir. Bazı şifalı otlar düşük, doğum kusurları, ölü doğum ve hamilelikle ilgili diğer ciddi komplikasyon riskini artırabilir. Rahatlatıcı özellikleriyle dikkat çeken çiçekli bir bitki olan lavanta, şifalı çay demlemek için kullanılabilir. Gebelik üzerindeki etkileri için yeterince çalışılmadığından, lavanta çayından genellikle hamilelik sırasında kaçınılmalıdır.
Gebelik Süreci

4 Aylık Hamile Beslenmesi Hangi Gıdaları Yemeli ve Kaçınmalı

4 Aylık Hamile Beslenmesi Hangi Gıdaları Yemeli ve Kaçınmalı? İlk üç aylık döneminizin sonunda bitmesine memnun değil misiniz? İkinci üç aylık dönem güzel bir zamandır ve insanlar buna hamilelik balayı dönemi derler. Şimdiye kadar, tüm bu sinir bozucu bulantı, kusma, baş ağrısı, uykululuk, şişkinlik ve sürekli tuvalete çıkma dürtüsü ortadan kalkacak. Artık daha aktif, enerjik ve daha az endişeli hissedeceksiniz; bu büyülü üç aylık dönemde bebeğin hareketlerini hissetmeye başlayacaksınız. İkinci üç aylık dönemin sonuna doğru karnınız da kendini göstermeye başlayacak ve insanların dikkati bir kez daha size odaklanacaktır.
Gebelik Süreci

3 Aylık Hamile Beslenmesi Hangi Gıdaları Yemeli ve Kaçınmalı

3 Aylık Hamile Beslenmesi Hangi Gıdaları Yemeli ve Kaçınmalı... Üçüncü ay, bulantı, uyku hali ile birlikte kendini gösterecek ve açlığınız son derece yükselmiş olacak. Neyse ki, bu mide bulantısı hissedeceğiniz son aydır, bu nedenle önümüzdeki ay yemek yemeyi dört gözle bekleyebilirsiniz. Meme uçlarınız artık ağrıyor ve kramp da azalıyor. Kilonuz da biraz daha hızlı yükselmeye başlamalıdır.
Gebelik Süreci

Gebelikte İyot Alımı Neden Önemli? Ne Kadar Almalıyım?

Gebelikte İyot Alımı Neden Önemli? Ne Kadar Alınmalı? Dünyada, yaklaşık 19 milyon bebek, annenin gebelikte iyot eksikliği ve 2 yaşına kadar iyot eksikliği nedeniyle her yıl zihinsel engelli olma riskiyle doğmaktadır. Büyük bir oran olmakla birlikte dünya üzerinde sadece ABD 'de iyot eksikliği nadir olmakla birlikte bebeğinizi korumak için bilmeniz gereken önemli noktalar bulunmaktadır.
Gebelik Süreci

Gebelikte A vitamini Kullanımı Neden Önemli? Hangi Gıdalarda Bulunur?

Gebelikte A vitamini Kullanımı Neden Önemli? Hangi Gıdalarda Bulunur? Gebelikte A vitamini gelişmekte olan bebeğiniz için önemlidir; bağışıklık sistemlerini oluşturmaya yardımcı olur ve sağlıklı cilt ve gözler için gereklidir. Ancak çok fazlası zararlı olabilir. Bu bağışıklık arttırıcı beslenmenin hangi kaynaklarını hamilelik diyetinize dahil edeceğinizi ve güvenli bir alım sağlamak için hangi yiyecek ve takviyeleri almanız gerektiğini öğrenmelisiniz.
Gebelik Süreci

7 Aylık Hamile Beslenmesi Hangi Gıdalar Güvenli ve Hangilerinden Kaçınılmalı

7 Aylık Hamile Beslenmesi: Hangi Gıdalar Güvenli ve Hangilerinden Kaçınılmalı? Hamileliğinizin üçüncü üç aylık dönemindesiniz. Bu aşamada ortaya çıkacak bazı belirtiler vardır ve bunların üstesinden gelmenin en iyi yolu doğru tür yiyecekleri yemektir. Hamileliğinizin diğer aşamalarında olduğu gibi, bol miktarda almanız gereken ve hayatınızın bu zamanında kaçınmanız gereken yiyecekler vardır. Sağlıklı beslenmek bebeğinizin düzgün bir şekilde gelişmesini ve büyümesini sağlamak için garantili bir yoldur.
Gebelik Süreci

Hamilelikte Reflü ve Hazımsızlık

Hamilelik sırasında anne adayının başından geçecek birçok sağlık sorunu olabilir. Bunlardan birisi ise hamilelikte reflü ve hazımsızlık olarak ön plana çıkıyor.
Gebelik Süreci

Dikkat! Gebelikte Düşüğe Neden Olabilecek Besinler

Ayrıca, anneler hamilelik sırasında kaçınılması gereken yiyecekler hakkında bilgi sahibi olmalıdır, bazi yiyeceklerin gebelikte düşüğe neden olma riski vardir.
Gebelik Süreci

Hamilelikte Makarna ve Erişte Yenilebilir Mi?

Hamilelikte makarna ve erişte seven ve sık sık tüketen anneler olabilir. Fakat hamileyseniz, hazır erişte ve makarna tüketebilir misiniz
Gebelik Süreci

Hamilelikte Midye Yemek Zararlı Mı?

deniz yemeklerini seven annelerdenseniz, elbette kabukluları yemek, hobilerinizden biridir. Fakat hamilelikte midye yemek veya istiridye yemek güvenli midir?
Bebek

Hamilelikte Bebek Zeka Gelişimi İçin D Vitamini

Hamilelikte Bebek Zeka Gelişimi İçin D Vitamini ne kadar önemli? hangi gıdalardan d vitamini alabilirim Bebek gelişiminde Vitamin D'nin Önemi
Gebelik Süreci

Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

Doğru beslenme, bebeğinizin büyümesini ve gelişimini desteklemeye yardımcı olacaktır. Peki gebelikte beslenme nasıl olmalıdır?
Gebelik Süreci

Bebeklerin Beyin Gelişimi ile Beslenme Arasındaki İlişki

Hamilelikte nasıl beslenilir? Bebeklerin beyin gelişimi için hamileliğin ilk üç ayı çok önemlidir. Bebeğin beyin gelişiminin üçte biri anne karnında gerçekleşmektedir. Geri kalan ise doğumdan sonraki süreci içerir. Anne karnında bulunan bebeğin bol miktarda proteine ihtiyacı vardır.
Bebek

Yenidoğan Bebeklerde Astım Nedenleri?

Yenidoğan bebeğin astım olmasına yol açabilecek şeyler arasında bebeğin doğum sırasında ciğerlerindeki sıvıyı atamaması, sezaryenle gerçekleşen doğum sırasında yaşanabilecek anomaliler, kalple ilgili doğuştan olan sorunlar, sepsis, menenjit, doğum travmaları, beyin
Gebelik Süreci

Hamilelik Kiloları İle Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

Yaklaşık olarak 9 ay süren hamilelik dönemi boyunca kadının kilo alması çok normal bir durumdur. Hamilelik kiloları Bu süreç boyunca kadın en az 8, en fazla 20 kilo kadar yükseliş gösterebilir.
Gebelik Süreci

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte sağlıklı beslenme hem anne hem de bebek açısından oldukça önemlidir. Sadece hamilelik süreci değil, aynı zamanda öncesi ve sonrasında da beslenme süreci oldukça önemlidir. Ülkemizde hamilelik öncesi ve sonrasında yeterli ve sağlıklı beslenmeme sonucunda bebek ve anne ölümleri gerçekleşebilmek