Gebelik Süreci

Rahim Ağzı Yarası (Servikal Eversiyon) Nedir? Nedenleri Belirti ve Tedavisi

Rahim Ağzı Yarası (Servikal Eversiyon) Nedir? Rahim ağzı yarası, servikal kanalın astarının serviksin vajinal kısmına dışa doğru uzandığı bir duruma verilen tıbbi addır.
Gebelik Süreci

Doğum Sonrası Preeklampsi Nedir? Bilinmesi Gerekenler

Postpartum komplikasyonlar, doğum sonrası preeklampsi ile ilgili olanlar gibi doğum yapma gerçekliğinin bir parçasıdır. Preeklampsiye yönelik hangi semptomların farkında olacağını bilmek önemlidir. Diğer adı ile doğum sonrası zehirlenme olarak bilinir.
Gebelik Süreci

Hamilelik Sırasında Görülebilecek 5 Tip Vajinal Akıntı ve Etkileri

Hamilelik Sırasında Görülebilecek 5 Tip Vajinal Akıntı ve Etkileri... Hamilelik birçok heyecan verici an ile dolu olsa da şişmiş göğüsler, hormonal değişiklikler ve vajinal akıntı gibi bazı istenmeyen yan etkiler de ortaya çıkabilir. Neyin normal olduğunu ve neyin olmadığını makalemizde görebilirsiniz.
Anne Olmak

35 Yaş Üstü Gebelik Riskleri Doğurganlık Sorunları Tarama ve Tedaviler

35 Yaş Üstü Gebelik Riskleri, Doğurganlık Sorunları ve Tedaviler... 35 yaş üstü gebelik riskleri daha genç yaşlara göre fazladır. Günümüzde 35 yaş üstü kadınlar daha önce hiç olmadığı kadar çok bebek sahibi olmaktadır. 35 yaşın üzerindeki kadınların çoğunda normal gebelikler vardır; ancak, bazıları hamilelikten önce ve hamilelik sırasında özel bakıma ihtiyaç duyabilir.
Gebelik Süreci

Çikolata Kistleri ve Hamilelik Arasındaki İlişki?

Çikolata kistleri genellikle belirti vermez. Bu nedenle ultrason, tomografi ve MR gibi araçlar aracılığıyla görüntülenebilir ve tanısı konulabilir. Kadının bunu kendi başına öğrenmesi çok mümkün değildir, ancak
Anne Olmak

Menstrüasyon / Adet Dönemi ve Bilmeniz Gereken 8 Efsane ve Gerçek

Menstrüasyon / Adet Dönemi ve Bilmeniz Gereken 8 Efsane ve Gerçek... Ortalama olarak, bir kadının yaşamı boyunca 450 adet dönemi olacaktır. Hormonal, fiziksel ve psikolojik değişiklikler nedeniyle adet döngüsü nadiren kişinin yaşamı boyunca fark edilmez ve birçok kadın için birçok soru üretir. Makalemizde bazı yaygın mitleri aydınlatarak perdeyi kaldıracağız.
  • 1