avatar
37 yazı

esra-sevener Takip Et

Anne ve Adayı Yazarı

Bebek

Bebeklerde Göbek Fıtığı: Tanımı, Belirtileri ve Tedavisi

Bebeklerde Göbek Fıtığı: Tanımı, Belirtileri ve Tedavisi neden olur? doktora ne zaman gitmeliyim? ameliyat gerekli mi? dikkat edilmesi gereken
Bebek

Bebeklerde Kan Tükürmesi Neden Oluyor ve Ne Yapmalı?

Bebeklerde Kan Tükürmesi Neden Oluyor ve Ne Yapmalı? ilk birkaç gün ve birkaç ay normal mi? ne zaman doktora görünmeli? neler yapabilirim?
Bebek

Bebeklerde Pamukçuk Nedir, Pamukçuk Tedavisi Nasıl Yapılır

Bebeklerde Pamukçuk Nedir, Pamukçuk Tedavisi Nasıl Yapılır? nasıl anlaşılır? ağız bakımı nasıl yapılmalı? Pamukçuk Nasıl Önlenir?
Bebek

Bebeklerde Göz Sulanması Neden Olur? Sebepleri ve Tedavisi Nedir?

Bebeklerde Göz Sulanması Neden Olur? Sebepleri ve Tedavisi Nedir? riskli mi? ne yapabilirim? Nasıl Önlenir? Göz Çapaklanma Nasıl Temizlenir?
Bebek

Bebeklerde Şaşılık Belirtileri ve Tedavisi

Bebeklerde Şaşılık Belirtileri ve Tedavisi nasıl yapılır? nasıl anlaşılır? sonradan ortaya çıkar mı? neler yapmalıyım? nedeni nedir?
Bebek

Çocuklarda En Sık Karşılaşılan Alerjiler

Çocuklarda En Sık Karşılaşılan Alerjiler nelerdir? nasıl anlaşılır? önleme-yöntemleri-nelerdir? tedavi edilebilir mi? evde çözüm bulunur mu?
Bebek

Hiperbilirubinemi Nedir Belirtileri, Tedavisi

Hiperbilirubinemi Nedir Belirtileri, Tedavisi var mi? neden ortaya çıkar? ne yapabilirim? ne zaman doktora götürmeliyim? Yaygın Mıdır?
Çocuk

Çocuklarda Kıskançlık ve Başa Çıkmanın Yolları

Çocuklarda kıskançlık, çocuğunuzun hayatına farklı dönemlerde girebilecek bir duygudur. Bu duygu, küçük kardeşin gelişi, sınıfa yeni bir çocuğun katılmasından ya da arkadaşının başka birisiyle oynamasından kaynaklanabilir.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Preeklampsi Nedir? Tedavisi Nelerdir?

Doğum sonrası sağlığı ve “dördüncü trimesterde bir kadının vücudunun neler yaşayabileceğini” öğrenirken dikkate alınması gereken çok şey var. Enfeksiyon ve anormal vajinal kanama gibi bazı durumlar daha yaygın olmasına rağmen, diğerleri değildir. Bu koşullardan biri doğum sonrası preeklampsidir.
Bebek

9 Aylık Bebekler İçin Oyuncaklar Nasıl Seçilir?

Bebekler için oyuncaklar nasıl seçilir? En iyi oyuncak nasıl seçilir? 9 aylık bebekler için en iyi oyuncaklar nelerdir? Bebeğinizin gelişiminin bir kısmı, izleyerek oynamayı ve öğrenmeyi içerir. 9 aylıkken, bebeğiniz muhtemelen kendi başına oturuyor, her bir elinde nesneler tutuyor ve oyuncakları bir elden diğerine zorlanmadan geçiriyor. Bebeğiniz de her şeyi ağzına koymak istiyor gibi görünüyor! Bu nedenle 9 aylık bebekler için en iyi oyuncakları seçmek çok önemlidir.
Bebek

Bebekler Neden Tükürür?

Bebekler neden tükürür? Ne kadar tükürme normaldir? Tükürmeyi azaltmak için ipuçları nelerdir? Tükürüklerden ne zaman endişelenmeniz gerekir?
Bebek

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı ve Hapşırma

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı ve Hapşırma nedenleri nelerdir? nasıl önlem alabilirim? tıkanıklığı nasıl açarım? alerji ve hastalık etkisi...
Bebek

Bebeklerde Gaz Nedenleri: Gaz Ağrısı Ve Belirtileri

Bebeklerde gaz nedenleri, gaz ağrısı belirtileri, evde yapılan ilaçlar, Bebek gaz damlaları, Ne zaman doktor çağırmalı? Küçük sevinç paketinizden çıkan hayattan daha büyük sesler sizi şaşırttı mı? Gazlılık hem biberonla beslenen hem de emzirilen bebekler arasında yaygın bir konudur. Gazlı bir bebekte rahatsızlık belirtilerini nasıl tespit edeceğinizi ve onları hafifletmek için püf noktaları öğrenin.
Bebek

Beşik Kapağı (Konak) Nedir? Nasıl Geçer? Tedavi Edilir mi?

Beşik Kapağı (Konak) Nedir? Bebeklerin Cildinde Sarı Lekeler ciddiye alınmalı mı? Beşik Kapağının Nedeni Nedir? tedavisi var mı ne yapılmalı?
Bebek

Bebeklerde Emzirme Nasıl Durdurulur?

Bebeklerde Emzirme Nasıl Durdurulur? ne zaman hangi yaşta bırakmalı? bırakmazsa ne yapmalı? sütten nasıl kesilir? neden durdurmalıyım?
Anne Olmak

Laktasyon (Süt) Çayı Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Laktasyon (Süt) Çayı Gerçekten İşe Yarıyor Mu? Evde Emzirme Süt Çayı Yapılabilir mi? Ne Zaman Başlamalı? Düşük Süt Belirtileri Ve Nedenleri
Bebek

Yeni Doğan Bebeklerde Huzursuz Uyku Nedenleri

Yeni Doğan Bebeklerde Huzursuz Uyku Nedenleri nelerdir? Daha Sağlıklı Uyuması için ne yapabilirim? Huzursuzken Kucağa Alınır mı?
Çocuk

Çocuklarda Özgüven Nasıl Gelişir?

Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi, çocuklarda özgüven, yaşamla yüzleşme konusunda güçlü olmak, büyürken karşılaştıkları küçük büyük zorlukları, gülümsemeler ile hafif atlatmalarına yardımcı olmak için önemlidir. Anlaşmazlık ve hayal kırıklığını ortadan kaldırmak için çocukların özgüvenlerini nasıl geliştirebiliriz ve ebeveynler olarak bunun için ne yapabiliriz?
Anne Olmak

Hamilelik Kilolarından Kurtulmak? Hızlı Kilo Vermeniz İçin 15 İpucu

Yeni annelerin endişe ettiği en yaygın şeylerden biri kilo verirken bebeğin sütünde azalma olmasıdır. İşte hamilelik kilolarından kurtulmak için yardımcı olabilecek 15 ipucu...
Bebek

Yenidoğan Bebeklerde Refleks: 8 Hayatta Kalma Mekanizması

Yenidoğan bebeklerde Refleks nelerdir? Köklü refleks, Emme refleksi, Moro refleks, Kavrama refleksi, Babinksi refleksi, Yürüyüş refleksi, Tonik boyun refleksi, Galant refleksi. Bir yeni doğan inanılmaz derecede savunmasız ve tamamen muhtaç görünse de bu erken aşamada bir bebek aslında onları zarardan korumaya yardımcı olan bir dizi doğal refleksle donatılmıştır.
Gebelik Süreci

Dikkat! Gebelikte Düşüğe Neden Olabilecek Besinler

Ayrıca, anneler hamilelik sırasında kaçınılması gereken yiyecekler hakkında bilgi sahibi olmalıdır, bazi yiyeceklerin gebelikte düşüğe neden olma riski vardir.
Gebelik Süreci

Hamileyken Konsere Gitmek Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelikte konsere gitmek ve izlemekte, elbette herhangi bir engel yoktur. Ama ya anneler
Gebelik Süreci

Hamilelikte Öksürük ve Soğuk Algınlığı Tedavisi

Hormonal değişiklikler, hamile kadınlarda bakteri ve virüslere karşı daha duyarlı yapar. İşte hamilelikte öksürük ve soğuk algınlığı için bazı tavsiyeler:
Gebelik Süreci

Hamilelikte Sıcaklık Basması Neden Olur?

Hamilelikte sıcaklık basması normal mi? İyi haber! Bu durum doğal olarak hamilelik sırasında, özellikle üçüncü üç aylık hamilelik sırasında ortaya çıkar.